Bemmel Ressen Haalderen

Het Kringblad, de uitgave van de HKB, is vanaf nu digitaal te raadplegen.

Op woensdagmiddag 27 november jl. is dit met een feestelijk tintje realiteit geworden. Een samenwerking van de Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen, Bibliotheek Rozet en Erfgoed Gelderland heeft geleid tot de digitalisering van alle Kringbladen tot en met 2016. Het is de bedoeling dat er ieder jaar een jaargang bij komt.

Wilt u iets zien van de presentatie? Kijk dan naar dit filmpje of naar het filmpje van Rozet.  Voor de foto’s kijk bij

Het was een bijzonder gezellige, informatieve middag. Na een welkomstwoord door gastvrouw Magda Steegh, programmamanager van de Openbare bibliotheek Gelderland Zuid, voerden 2 acteurs een act op van een minuut of twintig waarin zij op zeer onderhoudende en boeiende wijze Betuwse historische feiten, vanaf het ontstaan tot nu, verbeeldden. Daarna sprak voorzitter Gijs Bouwman en namens Rozet Margriet van Leeuwen. De wethouder van Cultuur Theo Jansen heeft in een paar woorden het belang van het behoud en het vergroten van de toegankelijkheid van het Cultureel Erfgoed benadrukt. Met het aansteken van een kaars heeft hij symbolisch het Erfgoed duurzaam in het licht gezet.

Het laatste optreden die middag is verzorgd door geschiedenisdocente Chantal Kleve, die eerder die middag al met een bos bloemen in het zonnetje was gezet vanwege het bereiken van de finale van de verkiezing ‘Beste Geschiedenisleraar van Nederland’. Drie van haar leerlingen van het Over Betuwe College kregen de opdracht om online historische informatie over de huidige locatie van hun school, De Essenpas, op te zoeken. Op een groot scherm was dat voor alle aanwezigen goed te volgen. Via de website van Rozet en de informatie uit het kringblad die ze daar aantroffen, ging dat razendsnel. Chantal heeft ideeën om dit te gaan gebruiken in haar lessen. Terloops kon iedereen meemaken dat het bouwen van een goede zoekterm nog niet zo makkelijk is.

De geschiedenis van Bemmel en de kernen daaromheen is hiermee makkelijk toegankelijk geworden.

Hieronder ziet u een impressie van deze middag.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Rechter muisknop uitgeschakeld!!