Bemmel Ressen Haalderen

De HKB bestaat 35 jaar en het 100ste Kringblad is net verschenen.

Op 18 mei bestaat de Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen 35 jaar. Het meinummer is het 100ste Kringblad.  Samen voldoende reden om iets te organiseren en dat doen we met een expositie. Op 18 mei om 15.30 uur wordt de expositie in de kringruimte in De Kinkel geopend. Inloop vanaf 15 uur. In het Kringblad staan de verkeerde tijden vermeld. Onze excuses.

Op 18 mei 1989 werd de Historische Kring Bemmel opgericht en op 11 augustus 1989 werden de statuten van de vereniging vastgesteld.

Het doel van de kring: onderzoek doen naar allerlei aspecten van de geschiedenis en prehistorie van het dorp Bemmel, inzicht krijgen in taal en taaluitingen (dialecten), landschappelijke waarden en bevolkingssamenstelling en ernaar streven opgedane kennis te bundelen en te verspreiden en datgene te behouden wat eigen is aan het dorp.

Dit laatste punt resulteerde in de lancering van het Kringblad. Oud-voorzitter Eef Arns opende het eerste kringblad van de Historische Kring Bemmel in 1991 met de woorden ‘Met genoegen bieden wij u het eerste nummer van ons club- en informatieblad aan’. Bij het presenteren van dit eerste kringblad had de kring al 100 leden.

In 100 kringbladen staat veel over de ontwikkeling en de activiteiten van de kring. Daarop willen we in een tentoonstelling de aandacht vestigen. Wat heeft de kring allemaal gedaan en wat doet de kring nu? U ziet het in deze expositie.