Bemmel Ressen Haalderen

HKB schenkt paneel vanwege het 35-jarig bestaan.

In mei bestaat de Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen 35 jaar. Ter gelegenheid daarvan voegt de kring een zevende paneel toe aan de panelenroute in Bemmel. Dit paneel staat aan het Plakse Veld tussen de huisnummers 14 en 16.

De onthulling van het paneel zal plaatsvinden op zaterdag 20 april om 16.00 uur. Gijs Bouwman, voorzitter van de HKB zal iedereen welkom heten waarna het paneel wordt onthuld door Miriam de Groot namens de werkgroep Archeologie van de HKB.

In 2014 is op initiatief van de Historische Kring, Stichting De Plak en ’t Zeuvende een panelenroute Historisch Bemmel gerealiseerd die uit zes panelen bestaat. De panelen staan op historisch interessante plaatsen in Bemmel: op de Markt, de Molenwei, het Vossenhol, de Plak, de Herckenrathweg en de Kloosterplaats.

Het zevende paneel verbeeldt en beschrijft de in 1971 gedane archeologische vondst van een pottenbakkersoven, de oudste van Nederland. De vondst werd gedaan door amateurarcheoloog Ton Bredie (1937-2019). De plek waar de oven is gevonden is de plek waar nu het paneel is geplaatst.

U bent van harte welkom bij deze onthulling.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Rechter muisknop uitgeschakeld!!