Bemmel Ressen Haalderen

Uitstapje HKB 2022 was succes

Op 28 mei was het zover.  Na twee jaar Corona was er dit jaar weer ruimte om met zijn allen, leden en niet-leden, een dagje uit te gaan. Deze keer stond Groesbeek op het programma. 26 Personen hadden zich aangemeld.

 

In het kader van 75 jaar bevrijding  (nog steeds) werd een start gemaakt in het Vrijheidsmuseum. We werden om 10.00 uur welkom geheten door een van onze twee gidsen. Tot 11.45 uur kregen we een uitgebreide rondleiding met een uitstekende uitleg door de gidsen. Zelfs een bezoek aan een schuilkelder stond op het programma. Zo kon je ervaren wat onze voorouders meegemaakt hebben en wat de bewoners in Oekraïne nu nog meemaken. Wat dat betreft heeft de mensheid nog niets geleerd.

Om 12.00 uur was het tijd om naar het Zwaantje te gaan om te genieten van een heerlijke lunch met een drankje. Er werd volop gekletst aan de diverse tafeltjes.

Om 14.00 uur was het tijd voor de volgende stap, de wijnproeverij in de Colonjes. Parkeren gaf even een probleem. We werden welkom geheten met…een glaasje water! Daarna was er een bezichtiging van de wijngaard en in de kelder werd alles verteld over het maken van wijn. Vervolgens de wijnproeverij. We kregen drie wijnen te proeven, een witte, een rosé en een rode wijn. Een heerlijke plank met allerlei lekkers ontbrak niet.

Om 16.30 uur kwam er een einde aan een mooie dag en ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Rechter muisknop uitgeschakeld!!