Tabula Batavorum

Ieder jaar verschijnt onder de titel TERUGBLIK een jaarboek van de Stichting Tabula Batavorum. De Historische Kring Bemmel overweegt om zich aan te sluiten bij deze Stichting, zodat de geschiedenis van Bemmel, Haalderen en Ressen voortaan ook vertegenwoordigd zal zijn in de jaarboeken.

De stichting Tabula Batavorum wil historische en archeologische kennis in de Betuwe, van Doornenburg tot Tiel, verspreiden. Het boek ‘Terugblik” wordt samengesteld door de gezamenlijke historische kringen die in overleg een thema vaststellen. De Historische Kring van Gente, van Huessen, van Elst en nog zes kringen richting Tiel verlenen hun medewerking door artikelen voor het jaarboek aan te leveren. Het jaarboek is in eerste instantie bedoeld voor de leden van historische verenigingen.

De Historische Kring Bemmel overweegt om zich aan te sluiten bij de Stichting Tabula Batavorum. Dat heeft voor de kring als gevolg dat ook Bemmel gaat meewerken aan de jaarboeken door het aanleveren van artikelen, waardoor ook de geschiedenis van Bemmel, Ressen en Haalderen voortaan vertegenwoordigd zal zijn in de jaarboeken. Dat is wel wat werk voor de kring, maar het geeft veel voordeel voor de leden.

Voor een bedrag van 7 euro per jaar kunt u namelijk via de kring jaarlijks zo’n TERUGBLIK (winkelwaarde 17,50) aanschaffen en genieten van de vele historische verhalen. Als u hiervoor belangstelling hebt, dan stuurt u een mailtje naar secretaris@historischekringbemmel.nl   Als er voldoende belangstelling is, dan krijgen degenen die zich hebben opgegeven via de penningmeester een brief om toestemming te geven jaarlijks naast de contributie de 7 euro voor het jaarboek af te schrijven. In november kunt u dan het jaarboek in ontvangst nemen. Dat is een mooie tijd, zo vlak voor de feestdagen.

Wilt u een blik werpen op een TERUGBLIK? Dat kan. De hele serie staat in de bibliotheek van de HKB.