Netwerkdag Kenniscentrum Waterlinies

 Op donderdag 23 mei organiseert het Kenniscentrum Waterlinies een netwerkbijeenkomst. De bijeenkomst wordt gehouden op Fort bij Uithoorn. Inloop vanaf 12.30 uur en aanvang om 13.00 uur. Hebt u belangstelling, lees hier dan verder.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit 3 delen
1. Inleidingen over de Stelling van Amsterdam, de stand van zaken bij het KCW en de nominatie bij Unesco, en over de relatie tussen ruimtelijke ontwikkeling en de status van werelderfgoed (13.00 – 15.00, incl. pauze)
2. Discussie en ervaringen uitwisselen over de omgang met de werelderfgoedstatus (15.00 – 16.00)
3. Rondleiding in het fort met afsluitende borrel (16.00 – 17.00)

Na een bijeenkomst in Fort bij Vechten en Vesting Naarden, vonden we het tijd om onze blik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te verleggen naar het noordelijke deel van ons aandachtsveld: de Stelling van Amsterdam. Dat maken we tastbaar door de bijeenkomst te organiseren in Fort bij Uithoorn.

De relatie met onze huidige tijd leggen we via de Unesco. De Stelling van Amsterdam heeft al sinds 1996 de status van werelderfgoed en dus ervaring met alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Nu de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om eveneens deze status te krijgen, weer een stap dichterbij is, leek het ons goed om die ervaring met u te delen. Daar gaan we tijdens een lezing op in. Na de pauze willen we daarover met u in gesprek: uw eigen ervaringen, verwachtingen en (veronderstelde) dilemma’s.

U kunt zich opgeven via de volgende link:

https://www.eventbrite.com/e/kenniscentrum-waterlinies-netwerkdag-2019-1-tickets-59011679522

Aan deelname aan de netwerkbijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Rechter muisknop uitgeschakeld!!