Ledenuitje naar museum De Locht in Melderslo was geslaagd.

Zaterdag 15 juni was het zover, ons jaarlijkse uitstapje met de HKB. Er hadden zich 29 leden ingeschreven.
Om 9.30 uur vertrok de bus vanuit de Kinkel. Hoewel de groep niet groot was, was de sfeer goed. Er werd gezellig gekletst in de bus. We waren om 10.30 uur al in Melderslo en werden verwelkomd door een van de gidsen. Koffie met Limburgse vlaai stond klaar, heerlijk! Na de koffie werden we in twee groepen ingedeeld en kregen we een rondleiding door het museum.
Locht is het dialect voor lucht, ‘kijk naar de locht.’ zei men vroeger…Het museum is vooral gericht op het Noord-Limburg van vroeger, hoe men er leefde, de beroepen, de ambachten en de volkscultuur. Bijzondere aandacht voor de teelt van asperges en champignons waardoor het gebied bekend is. Om 13.00 uur stond de lunch klaar, aspergesoep en belegde broodjes. Na de lunch tijd om zelf nog eens rond te lopen, om 15.30 uur ging het weer richting Bemmel waar de
aankomst om 16.30 uur was.
Een geslaagde dag!

Herman Teunissen