Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Onthulling beeld KRUUZEMUNTJE

13 april @ 19:30 - 21:00

UITNODIGING

Op 13 april 2018 vindt de onthulling plaats van het bronzen beeldwerk ‘Kruuzemuntje’ dat ter ere van de sociaal bewogen schilder, schrijver en voordrachtskunstenaar Jacob Jan Cremer (1827-1880) door de vereniging Historische Kring Driel aan het Betuwse dorp wordt aangeboden.

 

 

Onthulling

Het bestuur van de Historische Kring Driel nodigt u van harte uit om bij deze feestelijke én historische gebeurtenis aanwezig te zijn. De onthulling vindt plaats om 14.30 uur aan de Cremerstraat ter hoogte van huisnummer 68 en wordt verricht door prof. dr. Lotte Jensen hoogleraar Nederlandse Literatuur- en cultuur-geschiedenis aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en burgemeester Toon van Asseldonk van de gemeente Overbetuwe. Zij worden daarbij geassisteerd door de kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe en het meisje dat model heeft gestaan voor het bronzen beeldwerk.

Inleidingen

Ter gelegenheid van de onthulling van ‘Kruuzemuntje’ worden er ’s avonds op 13 april 2018 door een viertal prominente kenners en verzamelaars korte lezingen over Jacob Jan Cremer verzorgd. Te weten:

– Pieter van der Kuil over Cremer en zijn schilderkunst;

– Henk Eijssens over Cremer en zijn handschriften;

– Jan Verhoef over Cremer en zijn novellen in relatie tot Driel;

– Peter van Zonneveld over Cremer en het afschaffen van kinderarbeid.

De inleidingen vinden plaats vanaf 19.30 uur in Danscentrum & Feestzaal Wijgers aan het Sosabowskiplein 2, 6665 CC in Driel. Ter bestrijding van de kosten is de entree voor deze avond € 2,50.

Tentoonstelling

Op 13 en 14 april 2018 wordt in de hervormde kerk van Driel een tentoonstelling ingericht met werk van Jacob Jan Cremer. Naast schilderijen en tekeningen worden ook handschriften, bijzondere drukken en andere objecten getoond. De openingstijden van de tentoonstelling worden later bekend gemaakt via onze website: www.historischekringdriel.nl en Facebook-pagina Oud Driel.

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
19:30 - 21:00

Organisator

Historische Kring Driel
Website:
www.historischekringdriel.nl

Locatie

Feestzaal Wijgers Driel
Sosabowskiplein 2
Driel, 6665 CC Nederland
+ Google Maps
Website:
www.historischekringdriel.nl
error: Rechter muisknop uitgeschakeld!!