Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gendt: lezing ‘Oorlogsoperaties van 17 september tot mei 1945 in de Betuwe

17 januari @ 20:00 - 21:30

Bauke Huisman, medeoprichter van het Betuws Oorlogs Informatie Centrum (BOIC), geeft een overzicht van de militaire operaties in WOII in de oostelijke Betuwe. Hij heeft zich daarin gespecialiseerd en de lezing geeft een totaalplaatje van de operaties tussen september 1944 en mei 1945 van de geallieerde troepenbewegingen. De daarmee samenhangende gebeurtenissen zoals bijv. de slag om Elst, het bombardement op Gendt en de verwoesting ervan komen aan de orde. Daarbij besteedt hij ook aandacht aan het lot van de burgerbevolking.

Bauke is verbonden met en vaak te vinden in Oorlogsmuseum Niemandsland, dat gelegen is naast het kringgebouw van de Historische Kring Gente. Niemandsland toont veel voorwerpen van onze regio uit de Tweede Wereldoorlog. Zeker een bezoek waard.

De lezing is een onderdeel van het Gendts Bevrijdingsfestival, dat in het weekend van 17, 18 en 19 januari plaats zal vinden. Op vrijdag 17 januari is bovengenoemde lezing en op zaterdag 18 januari houdt Sebastianus Gendt een bevrijdingsconcert met beelden uit het archief van de kring en op zondag 19 januari wordt er een dienst in Providentia rond het thema bevrijding gehouden. Een weekeinde van herdenking dat u niet moet missen.

 

Gegevens

Datum:
17 januari
Tijd:
20:00 - 21:30
Website:
www.historischekringgente.nl

Organisator

Historische Kring Gente

Locatie

Providentia
Dorpsstraat 5
Gendt, Gelderland 6691AZ Nederland
+ Google Maps
error: Rechter muisknop uitgeschakeld!!