Boekpresentatie ‘Met het oog op de Kinkel’

8 december @ 13:00 - 17:00

Op zondag 8 december 13:00 uur vindt in De Kinkel de presentatie plaats van het boek: ‘Met het oog op De Kinkel’. Het boek beschrijft het verleden en heden van De Kinkel. Het boek bevat tal van gesprekken met inwoners van Bemmel over het verleden en met huidige gebruikers.

Uitnodiging en programma
Wij nodigen u van harte uit om op 8 december om 13.00 uur bij de boekpresentatie in De Kinkel aanwezig te zijn. Aansluitend is er ook de laatste ruilbeurs van ‘Bemmel in Beeld’ (Jumbo-Historische Kring).

13.00  Inloop boekpresentatie
13.25   Welkomstwoord door Albert ter Burg
13.30   Rol en betekenis van Historisch Kring Bemmel (Gijs Bouman)
13.45   Het Bemmelse ‘wij-gevoel’ (Emile Smit)
14.00   Paar vragen aan de auteurs
14.15   Napraten omlijst met optreden van het Smartlappenkoor
Vervolg programma
15.00   Start laatste ruilbeurs Bemmel in Beeld
17.00   Einde
Het programma valt op die dag samen met de kerstmarkt en een kunstexpositie in kasteel De Kinkelenburg.

Informatie over het boek
Het boek wordt full colour uitgevoerd met harde kaft. Er staan naast de hoofdtekst tal van kaderteksten in van gesprekken met oudere Bemmelaren. Daarnaast in deel twee nog 50 interviews met de huidige gebruikers van De Kinkel. In het namenregister komen 176 personen voor. Het voorwoord is geschreven door Frans Crijns, voormalig wethouder van Bemmel en Ed d’Hondt, oud-burgemeester van Nijmegen.

Boek kopen
U kunt dit boek voor € 15,= kopen bij boekhandel ‘De Toren van Bemmel’. Alleen bij de presentatie van het boek in De Kinkel kost het op die dag € 12,50. Misschien een mooi sinterklaas- of kerstcadeau!

Datum:
Tijd: