G. (Gijs) Bouwman
(secretaris)
@ secretaris@historischekringbemmel.nl
Wim BouwmanW.J.F.G. Bouwman
Brouwerslaan 23, 6681 EB Bemmel. tel. 0481-463994.
(penningmeester)
@ penningmeester@historischekringbemmel.nl
P1030477-A1 charles derksenCharles Derksen
Meander 113, 6681 TC Bemmel
@ c.derksen37@chello.nl
MariaMaria Loonen
Flierenhofstraat 26, 6681 BZ Bemmel
@ maria.loonen@planet.nl
Herman Teunissen
Woerdsestraat 9, 6684 DL Ressen
@ htteunissen@hetnet.nl

1. Chris Balkenende

De Gemeente Lisse schonk in 1946 aan de Gemeente Bemmel een bedrag van 3500.- gulden. Als dank kreeg de Gemeente Lisse een vrachtwagen met appelen. Deze gegevens kreeg ik van Wil van Velzen, nu weer woonachtig in Lisse. Zou ik een volledig verhaal mogen ontvangen ? Foto `s ? Zelf ben ik vrijwilliger bij de Cult. Hist. Ver. Oud Lisse.

1. Ben van Orsouw

Geachte heer Balkenende,

Uw mail heb ik al enige tijd geleden beantwoordn niet inhoudelijk maar een ontvangstbevestiging.
      Dat deed ik via mijn eigen mailadres.
      Ik heb u in dat bericht aangegeven dat ik uw vraag intern zou bespreken.
      Een dag later is het onderwerp inderdaad aan de orde geweest. Uw vraag was al bij meerdere aanwezigen bekend.
      Henny Ebben was ook bij de bespreking. Hij heeft een foto gemaakt van de Plaquette die in het bewuste gebouw in Bemmel was geplaatst gefotografeerd en doorgestuurd. Later ontving ik van Henny nog een mail met meerdere krantenknipsels over dit onderwerp.
      Mijn vraag is nu of uw vraag aan de Historische Kring voldoende is beantwoord of ontbreekt er voor u nog belangrijke informatie.
      Ik hoor dat graag van u.

Vriendelijke groet,
      Ben van Orsouw
      secretaris Historische Kring Bemmel

2. B. Verhorst

Strijdhagen was bewoond door mijn opa en oma M. J. G. Strootman en zijn echtgenote baronesse van Slingeland(t)
    Hij was kapitein bij de grenadiers en jagers
    Begin 1940 werd hun huis gevorderd door de Duitse bezetting en verhuisden zij naarhuize Centurio aan de Loostraat.
    Groet-